Begravning

Att säga farväl till en älskad familjemedlem eller vän är något som bör behandlas med respekt och känsla. Blommor är ett fantastiskt redskap att jobba med när man vill berätta något. Traditionen att ge blommor som en sista personlig hälsning går långt tillbaka och är ett sätt att hedra den avlinda och visa sorg och medkänsla med de anhöriga. Vi hjälper dig att skapa ett varmt och personligt sista avsked. Vi levererar konstadsfritt till kyrkor i Göteborg och Kungsbacka. 

 

kistdekoration

Kistdekoration är den dekoration som läggs på kistan. Den kan utformas på olika sätt, traditionellt eller modernt, stort eller litet. Man bör ta hänsyn till vilken typ av kista som arrangemanget ska placeras på samt att blommorna  gärna får spegla den bortgånges personlighet. Det är inte ovanligt att man vill ha med personliga tillhörigheter i arrangemanget. 

Krans

Kransen är en symbol för evigheten och kan utformas på flera olika sätt och olika storlekar. Kransen är ett av de äldsta binderierna till begravning och är fint som komplement till kistdekorationen eller om bårtäcke används. Kransen kan bestå av en stomme lindad med cypress eller blad och en dekoration på. Ett annat alternativ är en rundbunden krans (formarbete) där blommorna är arrangerade runt om hela stommen. Kransar dekoreras ofta med band med hälsning på men det går även bra med kort.

hög begravningsdekoration

En hög begravningsdekoration är en större dekoration som placeras på golvet. Den arrangeras i en stickmassa där blommorna står upp vilket ger stor volym och är ett alternativ till krans. Om bårtäcke används är detta också ett bra komplement för att skapa ett fint avsked. Arrangemanget levereras med eller utan band. 

Låg begravningsdekoration

En låg begravningsdekoration arrangeras i stickmassa, har en liggande form  och placeras på golvet . Den är ofta droppformad eller har en rund mjuk form. Arrangemanget kan levereras med eller utan band.

bunden bukett

Bundna buketter är en mindre typ av begravningsarrangemang. De binds i handen med stjälkarna fria i liggande eller  rund form. Den runda buketten sätts på en pinne och blir på så sätt en stående bukett. Det är lämpligt med kort i dessa buketter men går även att texta smalare band om önskemål finns. 

Hjärta & Formarbete

Formarbete innebär att blommorna arrangeras kompakt i  stickmassa i en bestämd form. Formarbeten så som hjärtan är ett fint och utstickande alternativ vid begravning som berör både emotionellt och estetiskt. Det finns både öppna och fyllda modeller på hjärta, kors, hästsko, nallar, ankare, kuddar samt kransar är andra exempel på formarbeten.

Handbukett

En handbukett läggs på kistan vid avsked i kyrka/lokal, eller släpps ner i graven vid jordbegravning. Förr var det enbart kvinnor som hade handbukett men idag är det vanligt att även männen har det. Man avgör själv hur man vill göra. Handbuketten består oftast av en enda blomma, vanligtvis en röd ros, men kan även vara andra sorter blommor och 2-3 stjälkar om man vill det.

 

 

urndekoration

Vid begravningsakt med urna är det vackert och stämningsfullt att dekorera urnan med några blommor eller lägga en krans av blommor runt om urnan. Efter begravningen vid urnsättningen kan man också välja att dekorera urnan eller ha en krans som urnan sänks genom och som sen placeras på gravplatsen. 

kondoleansbukett

En kondoleansbukett är en bukett som sänds hem till anhöriga för att förstärka sitt deltagande hos de anhöriga när någon gått bort. De blommor som ges vid ett sådant tillfälle betyder att människor i ens närhet tänker på en i en mycket svår stund. Traditionellt har kondoleansbuketter vita eller ljusa färger, men kan se ut på vilket sätt so helst, viktigare är att det känns rätt av beställaren och mottagaren.